Baner dobry posiłek

Dobry posiłek

w szpitalu

2 listopada 2023 r. Szpital Żywiec przystąpił do organizowanego przez NFZ programu pilotażowego Dobry posiłek w szpitalu. Zgodnie z założeniami programu publikujemy na naszej stronie szczegółowe jadłospisy wszystkich diet stosowanych na naszych oddziałach, a także zdjęcia wybranych posiłków.

Więcej o programie

Dobry posiłek w szpitalu

Celem programu pilotażowego „Dobry posiłek” jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów w szpitalach. Sposób realizacji programu obejmuje zapewnienie wyżywienia odpowiedniego do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra zdrowia. Posiłki są przygotowywane na podstawie opracowanego przez dietetyka jadłospisu zapewniającego urozmaicenie potraw i zbilansowanie wartości składników odżywczych w diecie.

Jadłospis udostępniony na naszej stronie zawiera informacje o:

  • rodzaju posiłku i jego składzie;
  • dobowych sumach wartości energetycznej (kaloryczności) i wartości odżywczej diet z podaniem ilości białka, węglowodanów, w tym cukrów, tłuszczu, w tym nasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika i soli;
  • sposobie obróbki posiłku;
  • obecności alergenów.

Tydzień 16 – 22 czerwca 2025

  Jadłospis na 22.06.2025
  Jadłospis na 21.06.2025
  Jadłospis na 20.06.2025
  Jadłospis na 19.06.2025
  Jadłospis na 18.06.2025
  Jadłospis na 17.06.2025
  Jadłospis na 16.06.2025

Tydzień 9 – 15 czerwca 2025

  Jadłospis na 15.06.2025
  Jadłospis na 14.06.2025
  Jadłospis na 13.06.2025
  Jadłospis na 12.06.2025
  Jadłospis na 11.06.2025
  Jadłospis na 10.06.2025
  Jadłospis na 09.06.2025

Tydzień 2 – 8 czerwca 2025

  Jadłospis na 08.06.2025
  Jadłospis na 07.06.2025
  Jadłospis na 06.06.2025
  Jadłospis na 05.06.2025
  Jadłospis na 04.06.2025
  Jadłospis na 03.06.2025
  Jadłospis na 02.06.2025

 

  Wykaz alergenów
Dzisiaj w menu

18 czerwca 2025 r.

Nasze posiłki

Przejdź do treści