Baner dobry posiłek

Dobry posiłek

w szpitalu

2 listopada 2023 r. Szpital Żywiec przystąpił do organizowanego przez NFZ programu pilotażowego Dobry posiłek w szpitalu. Zgodnie z założeniami programu publikujemy na naszej stronie szczegółowe jadłospisy wszystkich diet stosowanych na naszych oddziałach, a także zdjęcia wybranych posiłków.

Więcej o programie

Dobry posiłek w szpitalu

Celem programu pilotażowego „Dobry posiłek” jest zwiększenie dostępności porad żywieniowych w szpitalach oraz wdrożenie optymalnego modelu żywienia pacjentów w szpitalach. Sposób realizacji programu obejmuje zapewnienie wyżywienia odpowiedniego do stanu zdrowia, na podstawie zaleceń opublikowanych przez ministra zdrowia. Posiłki są przygotowywane na podstawie opracowanego przez dietetyka jadłospisu zapewniającego urozmaicenie potraw i zbilansowanie wartości składników odżywczych w diecie.

Jadłospis udostępniony na naszej stronie zawiera informacje o:

  • rodzaju posiłku i jego składzie;
  • dobowych sumach wartości energetycznej (kaloryczności) i wartości odżywczej diet z podaniem ilości białka, węglowodanów, w tym cukrów, tłuszczu, w tym nasyconych kwasów tłuszczowych, błonnika i soli;
  • sposobie obróbki posiłku;
  • obecności alergenów.

Tydzień 17-23 marca 2025

  Jadłospis na 23.03.2025
  Jadłospis na 22.03.2025
  Jadłospis na 21.03.2025
  Jadłospis na 20.03.2025
  Jadłospis na 19.03.2025
  Jadłospis na 18.03.2025
  Jadłospis na 17.03.2025

Tydzień 10-16 marca 2025

  Jadłospis na 16.03.2025
  Jadłospis na 15.03.2025
  Jadłospis na 14.03.2025
  Jadłospis na 13.03.2025
  Jadłospis na 12.03.2025
  Jadłospis na 11.03.2025
  Jadłospis na 10.03.2025

Tydzień 3-9 marca 2025

  Jadłospis na 09.03.2025
  Jadłospis na 08.03.2025
  Jadłospis na 07.03.2025
  Jadłospis na 06.03.2025
  Jadłospis na 05.03.2025
  Jadłospis na 04.03.2025
  Jadłospis na 03.03.2025

 

  Wykaz alergenów
Dzisiaj w menu

20 marca 2025 r.

Nasze posiłki

Przejdź do treści