Bistro Szpitala Żywiec ozdobione świątecznie

Bistro

W naszym bistro wszystkie posiłki codziennie przygotowywane są na miejscu i zawsze ze świeżych produktów. Dbamy także o ich różnorodność. Korzystając z naszej oferty możesz mieć pewność, że zjesz nie tylko smacznie, ale przede wszystkim zdrowo.

Ikona telefon

Skontaktuj się z nami

Rejestracja oraz informacja:
Od poniedziałku do piątku
7:00–19:00

Menu na 20-24 marca

Codziennie kwaśnica na golonce wieprzowej z ziemniakami

Poniedziałek

Zupa ogórkowa z ziemniakami
Gulasz z papryką i pomidorami, kasza gryczana z warzywami
Rolada z udka trybowanego z warzywami i serkiem topionym, ziemniaki z wody z koperkiem
Pierogi ukraińskie z cebulką

Wtorek

Krem z kalafiora z curry
Karczek z grilla z masełkiem czosnkowym, ziemniaki opiekane
Pieczone udko z kurczaka w sosie pieczarkowym, ziemniaki puree
Gnocchi z sosem grzybowym zapiekane z serem

Środa

Krupnik z ziemniakami
Filet z kurczaka saute z pesto z suszonych pomidorów, rozetki ziemniaczane
Wieprzowina w sosie słodko – kwaśnym z kawałkami owoców, imbirem i pędami bambusa, ryż z warzywami
Tortiglioni z pieczarkami i serem wędzonym, zapiekane w sosie śmietanowym

Czwartek

Żurek z ziemniakami z białą kiełbasą i boczkiem
Tradycyjny schabowy z białą kapustą zasmażaną z boczkiem i koperkiem, ziemniaki puree
Medaliony z indyka w sosie pomidorowo-paprykowym, ziemniaki puree
Racuchy z gruszką z polewą toffi

Piątek

Krem szczawiowy z jajkiem i ziemniakami
Morszczuk panierowany, talarki ziemniaczane
Biała kiełbasa (2 szt.) w sosie cebulowym, ziemniaki puree
Frittata szpinakowa z mozzarellą, szyszki ziemniaczane

Do każdego dania drugiego zestaw surówek do wyboru.

– danie wegetariańskie

Skip to content