Bistro Szpitala Żywiec

Bistro

W naszym bistro wszystkie posiłki codziennie przygotowywane są na miejscu i zawsze ze świeżych produktów. Dbamy także o ich różnorodność. Korzystając z naszej oferty możesz mieć pewność, że zjesz nie tylko smacznie, ale przede wszystkim zdrowo.

Skontaktuj się z nami

Rejestracja oraz informacja:
Od poniedziałku do piątku
7:00–19:00

Menu na 28 listopada – 2 grudnia

Codziennie rosół drobiowo-wołowy z makaronem 

Poniedziałek

Krem z białych warzyw z pesto bazyliowym
Tradycyjny kotlet schabowy marynowany w czosnku w ziołowej panierce, ziemniaki puree
Pierogi z mięsem z cebulką i skwarkami
Makaron aglio olio z czosnkiem, pomidorkami koktajlowymi i oliwkami

Wtorek

Krem pomidorowy na śmietance
Złociste udko z kurczaka, ziemniaki z wody z koperkiem
Strogonow z szynki wieprzowej z pieczarkami i papryką, w sosie myśliwskim, gnocchi
Pierogi leniwe z masełkiem i cukrem
 

Środa

Zupa ogórkowa z ziemniakami
Tradycyjny kotlet mielony z cebulką, ziemniaki puree
Łazanki z kiełbasą, boczkiem i kapustą
Panierowany ser z polewą różaną, szyszki ziemniaczane

Czwartek

Zupa pieczarkowa z ziemniakami
Karczek pieczony na placku ziemniaczanym z kiszoną kapustą
Szaszłyk drobiowy marynowany w jogurcie z miodem i oregano, kuskus z warzywami i owocami
Placki ziemniaczane z sosem grzybowym

Piątek

Zupa kalafiorowa z makaronem
Filet z morszczuka w papilocie z bukietem warzyw i masłem czosnkowym, ziemniaki puree
Kaszanka na kapuście zasmażanej, ziemniaki puree
Naleśniki ze szpinakiem, pomidorami suszonymi i serem feta

 

Do każdego dania drugiego zestaw surówek do wyboru.

– danie wegetariańskie

Skip to content