Bistro Szpitala Żywiec ozdobione świątecznie

Bistro

W naszym bistro wszystkie posiłki codziennie przygotowywane są na miejscu i zawsze ze świeżych produktów. Dbamy także o ich różnorodność. Korzystając z naszej oferty możesz mieć pewność, że zjesz nie tylko smacznie, ale przede wszystkim zdrowo.

Ikona telefon

Skontaktuj się z nami

Rejestracja oraz informacja:
Od poniedziałku do piątku
7:00–19:00

Menu na 22-26 kwietnia

Codziennie rosół tradycyjny z makaronem

Poniedziałek

Krem z pomidorów z octem balsamicznym
Złociste udko z kurczaka w sosie własnym, ziemniaki puree
Gulasz z karczku wołowego na czerwonym winie z cebulką i rozmarynem, kasza gryczana z warzywami
Pierogi leniwe z cukrem i masełkiem

Wtorek

Kapuśniak z ziemniaczkami na wędzonce
Roladka ze schabu z papryką i żółtym serem w sosie pieczeniowym, ziemniaki puree
Filet saute w sosie prowansalskim z bazylią, ziemniaki puree
Ser panierowany z żurawiną, szyszki ziemniaczane

Środa

Krem z zielonych warzyw
Panierowany filet z kurczaka z masłem czosnkowym, krokiety ziemniaczane opiekane
Pieczona szynka wieprzowa w sosie musztardowo-miodowym, ziemniaki puree
Pęczotto z brokułami, pomidorami suszonymi, zielonym pesto i serem feta

Czwartek

Zupa ogórkowa z ryżem
Tradycyjny kotlet schabowy, ziemniaki puree
Stek z fileta z indyka zapiekany z porem, majonezem i serem camembert, ziemniaki puree
Pierogi ze szpinakiem z sosem serowym i prażonym słonecznikiem

Piątek

Zupa jarzynowa z makaronem
Morszczuk w złocistej panierce, majonez cytrynowy, talarki ziemniaczane
Racuchy z jabłkami i bitą śmietaną
Danie premium
Konfitowane udko z gęsi w aromatach pomarańczy i tymianku w sosie własnym, ziemniaki puree

Do każdego dania drugiego zestaw surówek do wyboru.

– danie wegetariańskie

Skip to content