Bistro Szpitala Żywiec ozdobione świątecznie

Bistro

W naszym bistro wszystkie posiłki codziennie przygotowywane są na miejscu i zawsze ze świeżych produktów. Dbamy także o ich różnorodność. Korzystając z naszej oferty możesz mieć pewność, że zjesz nie tylko smacznie, ale przede wszystkim zdrowo.

Ikona telefon

Skontaktuj się z nami

Rejestracja oraz informacja:
Od poniedziałku do piątku
7:00–19:00

Menu na 16-20 czerwca

Codziennie rosół tradycyjny z makaronem
 

Poniedziałek

Zupa ogórkowa z ziemniakami
Gyros wieprzowy z cebulką, dip jogurtowy, ryż z warzywami
Noga z kurczaka z pieca w sosie własnym, ziemniaki puree
Pierogi z truskawkami, masełkiem i cukrem

 

Wtorek

Zupa pomidorowa z makaronem
Roladka ze schabu w panierce z ziołowym twarożkiem, szyszki ziemniaczane
Filet z grilla w sosie pieczarkowym, ziemniaki puree
Ser panierowany z żurawiną, szyszki ziemniaczane 
 

Środa

Krem z marchewki i dyni z imbirem i mleczkiem kokosowym
Fasolka po bretońsku z mięsem i kiełbasą, ziemniaki puree lub pieczywo
Panierowany filet z kurczaka z masełkiem z ziołami włoskimi, ziemniaki puree
Jajka na twardo w sosie chrzanowym, fasolka szparagowa z bułką tartą, ziemniaki z wody z koperkiem
 

Czwartek

Rosół z makaronem
Kotlet schabowy z kapustą zasmażaną, ziemniaki z wody z koperkiem
Pierogi leniwe z bitą śmietaną i cukrem
 

Piątek

Zupa jarzynowa z makaronem
Panierowany filet z morszczuka, sos tatarski, talarki ziemniaczane
Kartacze mięsne ze skwarkami i cebulką
Knedle ze śliwkami z masłem i cukrem
 
Do każdego dania drugiego zestaw surówek do wyboru.
– danie wegetariańskie
Przejdź do treści