Bistro Szpitala Żywiec ozdobione świątecznie

Bistro

W naszym bistro wszystkie posiłki codziennie przygotowywane są na miejscu i zawsze ze świeżych produktów. Dbamy także o ich różnorodność. Korzystając z naszej oferty możesz mieć pewność, że zjesz nie tylko smacznie, ale przede wszystkim zdrowo.

Ikona telefon

Skontaktuj się z nami

Rejestracja oraz informacja:
Od poniedziałku do piątku
7:00–19:00

Menu na 10-14 lutego

Codziennie rosół tradycyjny z makaronem
 

Poniedziałek

Krem z zielonych warzyw
Gyros z indyka z cebulką, kasza gryczana z papryką i kukurydzą, sos jogurtowy
Pieczony karczek w sosie własnym, ziemniaki puree
Pierogi ukraińskie z cebulką

 

Wtorek

Zupa ogórkowa z ziemniakami
Roladka duszona ze schabu z pieczarkami, ziemniaki puree
Filet saute z zielonym pesto i pomidorami, ziemniaki puree
Ser panierowany z żurawiną, szyszki ziemniaczane
 

Środa

Kwaśnica na żeberkach z ziemniakami
Panierowany filet z kurczaka, ziemniaki opiekane
Łazanki z kiełbasą i boczkiem
Gnocchi w sosie serowym z papryką, rukolą i pomidorkami
 

Czwartek

Krem z kalafiora z curry
Tradycyjny kotlet schabowy z kością, kapusta zasmażana, ziemniaki z wody z koperkiem
Rumsztyk drobiowy z karmelizowaną cebulką, ziemniaki z wody z koperkiem
Kotleciki ziemniaczane w sosie pieczarkowym
 

Piątek

Zupa jarzynowa z makaronem
Morszczuk panierowany, groszek miętowy z cebulką perłową i sałatą rzymską, sos tatarski, talarki ziemniaczane
Bigos staropolski, ziemniaki z wody z koperkiem
Jajka w sosie musztardowym, groszek miętowy z cebulką perłową i sałatą rzymską, ziemniaki z wody z koperkiem
 
Do każdego dania drugiego zestaw surówek do wyboru.
– danie wegetariańskie
Skip to content