Bistro Szpitala Żywiec ozdobione świątecznie

Bistro

W naszym bistro wszystkie posiłki codziennie przygotowywane są na miejscu i zawsze ze świeżych produktów. Dbamy także o ich różnorodność. Korzystając z naszej oferty możesz mieć pewność, że zjesz nie tylko smacznie, ale przede wszystkim zdrowo.

Ikona telefon

Skontaktuj się z nami

Rejestracja oraz informacja:
Od poniedziałku do piątku
7:00–19:00

Menu na 15-19 kwietnia

Codziennie rosół tradycyjny z makaronem

Poniedziałek

Krem z białych warzyw z czosnkiem niedźwiedzim
Shoarma drobiowa z indyka z sosem jogurtowym, kasza z warzywami
Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie cebulowym, ziemniaki puree
Pierogi ukraińskie z cebulką

Wtorek

Kwaśnica na żeberkach i golonce z ziemniakami
Roladka ze schabu panierowana z czosnkowym twarożkiem, ziemniaki puree
Filet saute z zielonym pesto i serem feta, rukola, ziemniaki opiekane
Placuszki z cukinii, marchewki i czerwonej cebuli z kwaśną śmietaną

Środa

Krem chrzanowy ze świeżym koperkiem
Karkówka z grilla zapiekana z musztardą dijon i serem grana padano, domowe ziemniaki opiekane w ziołowej marynacie
Pieczeń z indyka w sosie własnym w aromatach indyjskich, ziemniaki puree
Papryka faszerowana kaszą kuskus z warzywami, sos prowansalski

Czwartek

Żurek na białej kiełbasie z ziemniakami
Filet z kurczaka w złocistej panierce, ziemniaki puree
Gyros wieprzowy z tzatzikami, ryż z warzywami
Gnocchi w sosie grzybowym z liśćmi młodego szpinaku, zapiekane z parmezanem

Piątek

Zupa z czerwoną soczewicą w stylu włoskim z ratatouille
BPanierowany filet z morszczuka, talarki ziemniaczane
Naleśniki z marmoladą owocową i prażonymi jabłkami z sosem różanym
Danie premium
Udziec z królika duszony w sosie śmietanowym z rozmarynem, ziemniaki puree 

Do każdego dania drugiego zestaw surówek do wyboru.

– danie wegetariańskie

Skip to content