Bistro Szpitala Żywiec ozdobione świątecznie

Bistro

W naszym bistro wszystkie posiłki codziennie przygotowywane są na miejscu i zawsze ze świeżych produktów. Dbamy także o ich różnorodność. Korzystając z naszej oferty możesz mieć pewność, że zjesz nie tylko smacznie, ale przede wszystkim zdrowo.

Ikona telefon

Skontaktuj się z nami

Rejestracja oraz informacja:
Od poniedziałku do piątku
7:00–19:00

Od 26 czerwca zostały wprowadzone opłaty za pojemniki jednorazowe. Serdecznie zachęcamy do korzystania z własnych pojemników wielokrotnego użytku.

Serdecznie zapraszamy na naszą nową stronę na Facebooku, gdzie będziemy publikować m.in. menu dnia oraz pozostałe oferty naszego Bistro. 

Menu na 25-29 września

Codziennie kwaśnica z wkładką i ziemniakami

Poniedziałek

Krem z cebuli i ziemniaka
Pieczeń z szynki wieprzowej w sosie własnym, ziemniaki puree
Stek z udka trybowanego na warzywach gotowanych z masełkiem, ziemniaki puree
Pierogi leniwe z cukrem i masełkiem

Wtorek

Zupa pomidorowa z ryżem
Karczek z grilla, ziemniaki opiekane
Filet z piersi z kurczaka w złocistej panierce, ziemniaki z wody z koperkiem
Racuchy z jabłkami i jogurtem owocowym

Środa

Zupa ogórkowa z ziemniakami
Filet saute ze szpinakiem i serem feta, ziemniaki z wody z koperkiem
Kotlet mielony tradycyjny z czerwoną cebulką, ziemniaki z wody z koperkiem
Tortiglioni z pieczarkami i pomidorami suszonymi

Czwartek

Żurek z ziemniakami z boczkiem i kiełbasą
Kotlet schabowy, ziemniaki puree, kapusta zasmażana
Potrawka drobiowa z marchewką i groszkiem, ryż z warzywami
Pierogi ukraińskie z cebulką

Piątek

Krem z marchewki i dyni z imbirem
Morszczuk w panierce, talarki ziemniaczane
Biała kiełbasa w sosie cebulowo-jabłkowym, ziemniaki puree
Łazanki warzywne z cukinią, dynią i papryką

Do każdego dania drugiego zestaw surówek do wyboru.

– danie wegetariańskie

Skip to content