Bistro Szpitala Żywiec ozdobione świątecznie

Bistro

W naszym bistro wszystkie posiłki codziennie przygotowywane są na miejscu i zawsze ze świeżych produktów. Dbamy także o ich różnorodność. Korzystając z naszej oferty możesz mieć pewność, że zjesz nie tylko smacznie, ale przede wszystkim zdrowo.

Ikona telefon

Skontaktuj się z nami

Rejestracja oraz informacja:
Od poniedziałku do piątku
7:00–19:00

Menu na 25-29 marca

Codziennie rosół tradycyjny z makaronem

Poniedziałek

Krem z marchewki i dyni z imbirem
Shoarma z fileta indyka, sos jogurtowy, kasza gryczana z warzywami
Pieczeń z karkówki wieprzowej w sosie miodowo-musztardowym, ziemniaki puree
Pierogi ukraińskie z cebulką

Wtorek

Zupa ogórkowa z ziemniakami
Fasolka po bretońsku z łopatką wieprzową i kiełbasą, ziemniaki puree lub pieczywo
Filet saute w sosie paprykowo-serowym, ziemniaki puree
Gnocchi w sosie pieczarkowym z liśćmi młodego szpinaku i serem lazur

Środa

Krem z białych warzyw z zielonym pesto
Kotlet schabowy, ziemniaki puree
Udko z pieca w sosie bbq, ziemniaki opiekane
Papryka nadziewana kaszą bulgur z warzywami i sosem słodko-kwaśnym, sos pomidorowy

Wielki Czwartek

Krupnik na wędzonce z ziemniakami
Panierowany filet z kurczaka w złocistej panierce, ziemniaki puree
Pierogi z mięsem ze skwarkami i cebulką
Naleśniki z białym serem i owocami

Wielki Piątek

Zupa jarzynowa z makaronem
Filet z morszczuka w ziołowej panierce, talarki ziemniaczane
Pierogi ze szpinakiem w sosie serowym, prażony słonecznik

Do każdego dania drugiego zestaw surówek do wyboru.

– danie wegetariańskie

Skip to content